dimarts, 28 de febrer de 2017

CALÇOTS ARREBOSSATS

  
Ingredients:
  • Calçots
  • 1 ou
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • 50 grams de farina                  





Preparació: 

Trieu els calçots més prims que trobeu i netegeu-los retirant-ne la capa exterior, les arrels i la part verda de les fulles. Els poseu a bullir uns 5 minuts. Escorreu-los. 
Mentrestant feu la pasta, poseu l'ou, ho remeneu, afegiu-hi sal, els 50 grams de farina, una mica d'aigua i ho barregeu tot. Ha de quedar una pasta homogènia. Passeu els calçots per la pasta, els arrebosseu i els cuineu a la paella amb oli d'oliva.







Per fer la salsa vam necesitar:
1 nyora
3 tomaquets 
  pa fregit
125g d'ametlles
1 cabesa all 
oli d'oliva 
julivert (opcional)


Preparacio:
Dejarem una nyoda en aigua durant la nit anterior a la elaboració perqué s'estobi.
Per començar a preparar la salsa escalibarem els tomaquets i l'all posant-los al forn per mes o meys 30 minuts. 
Mentrestant separarem la pulpa de la nyora. Ho farem amb una cullera petita i deixarem la pulpa en el morter. 
Ara ficarem el pa fregit i les atmelles i ho triturem tot, Hem de picar-ho fins que es quedi triturat. En cuant els tomaquets i els alls estiguin llestos els hi treurem la pell i tot el que estigui cremat i ho ficarem al morter juntament amb mig got de llet. 
Podem fer-ho al morter o triturar-ho tot amb una batidora fins que quedi la salsa amb la textura ideal. Per a controlar la textura, anirem afegint oli. 

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada