divendres, 15 de juny del 2018

Croquetes de bacalla

Aquestes croquetes semblen difícil de fer, però la veritat és que no ho són. Amb una mica de paciència surten perfectes. I molt bones.

Ingredients

  • 1/2 kg de bacallà dessalat i esqueixat 
  • ceba  
  • 70 g de farina  
  • 1/2 l de llet 
  • 1/2 l de crema de llet  
  • 70 g de mantega  
  • 2 grans d’all 
  • 30 g de julivert picat 
  • oli d’oliva  
  • 1 ou 
  • farina  
  • pa ratllat

Preparació

En una paella amb mantega i un raig d’oli sofregim la ceba i els alls picats. A continuació, hi afegim el bacallà esqueixat i ben escorregut juntament amb el julivert picat. Ho deixem coure fins que deixi anar tota l’aigua.
Seguidament, hi afegim la farina i la deixem coure uns segons perquè no quedin grumolls. A continuació, hi afegim la llet i la crema de llet calentes, i ho deixem coure lentament uns 10 minuts.
Ho passem tot en un bol i ho triturem amb la batedora elèctrica fins a obtenir una pasta homogènia.
Ho posem en una paella antiadherent i ho anem remenant amb una cullera de fusta fins que quedi ben lligat, és a dir, que la pasta es desprengui fàcilment de la paella.
Deixem reposar i refredar la pasta. Quan estigui freda, comencem a fer la forma de les croquetes. Primer en fem  boles, les passem  per la farina, l’ou batut i, finalment, pel pa ratllat.

Les fregim  en oli abundant i molt calent. 

Oi que fan bona pinta???


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada