POLENTA AL PESTO
Per acabar, la Dolça, la Maria i jo, hem fet un plat de color groc i verd, és un perfecte àpat que amb molt poc omple bastant.
La polenta són unes farinetes de farina de dacsa (blat de moro) molt estés pel nord d'Itàlia, Corsega i sud de França. També és un plat molt consumit a Argentina i Uruguai.
INGREDIENTS: (polenta)
- 350 g de polenta
- 1,5 l d'aigua
- 1 cullerada de sal
- 30 ml d'oli d'oliva
- 150 g de mozzarella
- pebre, orenga, alfàbrega al gust (1 cullerada de cada)
INGREDIENTS: (salsa pesto)
- 70 gr d'alfàbrega
- 40 ml d'oli d'oliva
- 35 g de nous
- 2 grans d'all
- 100 g de formatge parmesà
ELABORACIÓ POLENTA:
Posem els 1,5 l d'aigua a bullir en una cassola amb una cullerada de sal i 2 o 3 cullerades d'oli d'oliva. Quan l'aigua estigui bullint anem tirant, amb la mà, poc a poc la polenta i sempre remenant per què no es facin grumolls. Quan haguem acabat de tirar tota la polenta, traiem l'olla del foc i li afegim el paquet de mozzarella, seguim removent i li agreguem 1 cullerada de sal, 1 de pebre, 1 d'orenga i l'alfàbrega que nosaltres volguem per donar-li gust, seguidament, tapem la olla.
ELABORACIÓ DE LA SALSA PESTO:
Molem al morter 70g d'alfàbrega, 35 g de nous, 2 gans d'all, tot lo més petit possible. Se li afegeix 4 o 5 cullerades d'oli d'oliva i finalment li posem una mica de formatge parmesà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada