dimarts, 20 de juny de 2017

POLENTA AL PESTO

POLENTA AL PESTO

Per acabar, la Dolça, la Maria i jo, hem fet un plat de color groc i verd, és un perfecte àpat que amb molt poc omple bastant. 
La polenta són unes farinetes de farina de dacsa (blat de moro) molt estés pel nord d'Itàlia, Corsega i sud de França. També és un plat molt consumit a Argentina i Uruguai.

INGREDIENTS: (polenta)


  • 350 g de polenta
  • 1,5 l d'aigua
  • 1 cullerada de sal
  • 30 ml d'oli d'oliva 
  • 150 g de mozzarella
  • pebre, orenga, alfàbrega al gust (1 cullerada de cada)

INGREDIENTS: (salsa pesto)

  • 70 gr d'alfàbrega
  • 40 ml d'oli d'oliva
  • 35 g de nous
  • 2 grans d'all
  • 100 g  de formatge parmesà

ELABORACIÓ POLENTA:


Posem els 1,5 l d'aigua a bullir en una cassola amb una cullerada de sal i 2 o 3 cullerades d'oli d'oliva. Quan l'aigua estigui bullint anem tirant, amb la mà, poc a poc la polenta i sempre remenant per què no es facin grumolls. Quan haguem acabat de tirar tota la polenta, traiem l'olla del foc i li afegim el paquet de mozzarella, seguim removent i li agreguem 1 cullerada de sal, 1 de pebre, 1 d'orenga i l'alfàbrega que nosaltres volguem per donar-li gust, seguidament, tapem la olla.


ELABORACIÓ DE LA SALSA PESTO:

Molem al morter 70g d'alfàbrega, 35 g de nous, 2 gans d'all, tot lo més petit possible. Se li afegeix 4 o 5 cullerades d'oli d'oliva i finalment li posem una mica de formatge parmesà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada