Ja estem a la primavera, hem estrenat nova estació i nou grup d'alumnes del projecte "Jo cuino".
Ara son els nois i noies de 1r ESO-B els que es posen davant els fogons i compartiran les seves experiències amb tots vosaltres.
I com la primavera la sang altera, hem començat amb molta força, vegeu aquestes noves receptes i ja ens direu.....

BON PROFIT!!


dimarts, 18 d’octubre de 2016

PASTIS DE PATATA AMB PERNIL DOLÇ I BOLETS



Aquesta setmana ens ha tocat fer la recepta a l'Alba i a mi, us deixem amb la recepta que vam triar.... Ho vam fer las primeres i no sabíem gaire com fer-ho però la veritat es que estem molt contentes de com va anar tot...
  INGREDIENTS :
  • 4 patates
  • 2 cebes 
  • pernil dolç o bacon 
  • 8 làmines de formatge per fondre
  • 1 pot de xampinyons (també es pot fer amb bolets frescos preferiblement acabats de collir ... però si no estem a la tardor o per el que sigui no hi han bolets amb conserva també estan be...)
  • 30g de mantega
  • una rajolinet de oli d'oliva
  • sal
  • orenga


PREPARACIÓ:

Pas 1: Rentar les patates senceres amb pell , punxar-les varis cops amb la forquilla i posar-les al microones.

Pas 2: Coure-les 7 minuts fins que la patata quedi tova. En una  safata apte pel microones, posar la mantega i l'oli. (nosaltres només hi hem posat oli d'oliva que és més saludable)
 
Pas 3: Tallar la ceba a rodanxes fines, y posar-la  a la safata al costat dels xampinyons. Coure a màxima potencia 5 minuts, fins que la ceba estigui cuita.

Pas 4: Separar la mitat de la ceba y reservar. Pelar les patates i tallar les rodanxes. En un motlle posar una capa de ceba, els xampinyons , a sobre rodanxes de patates tapant la ceba, hi posem una mica de sal (si no ni hem tirat al coure les patates), el pernil dolç o bacon a trocets.


Pas 5: Tornem a posar una altre capa igual que la anterior començant per la ceba i els xampinyons i a continuació la resta, acabant amb el formatge i l'orenga. Posar en el microones fins que el formatge es desfaci.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada