dilluns, 31 d’octubre del 2016

GELAT DE CASTANYES AMB XOCOLATA

Hola, som la Tanit, la Núria i la Cristina i hem fet unes postres especials per celebrar la castanyada.
GELAT DE CASTANYES AMB XOCOLATA

INGREDIENTS:
  • 250 ml de nata líquida
  • 150 gr de sucre
  • 100 gr de castanyes bullides i pelades
  • 1 cullereta de canyella
  • 50 gr de perles de xocolata negra



ELABORACIÓ:

Primer de tot hem fet bullir les castanyes i les hem pelat.Amb un batedor de mà es barreja bé el sucre i la nata, la recepta original portava ou, però nosaltres ho hem canviat per farina de castanyes (les hem aixafat amb un morter) . Tot seguit, s'hi aboca la canyella. Es posa tot plegat en un cassó, i s'escalfa al foc fins que arrenca a bullir, sense deixar mai de remenar.Un cop aquesta crema sigui freda, s'hi incorporen les castanyes tallades a trossets petits. Finalment, s'hi mescla la xocolata i ja està a punt per posar a la geladora. 

Com que no teníem geladora l'hem posat directament al congelador i l'hem barrejat, per trencar el cristalls de gel que es formen, cada hora.

A l'hora de servir es pot acompanyar amb una mica de xocolata de cobertura desfeta amb un raig de nata líquida.

OPINIÓ:
Es trobava molt la canyella. Nosaltres hi vam posar la xocolata quan la crema no era prou freda i es va desfer, llavors semblava que hi havia molta xocolata.
A Catalunya es celebra la tradicional festa de la castanyada la nit de Tots Sants, dia 1 de novembre, tot i que és freqüent que es traslladi a la vigília. La castanya, fruita del castanyer, és un dels productes més populars de la tardor. És un fruit d’un alt valor energètic, ric en vitamines i baix en greixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada