dimecres, 30 de gener del 2019



CROQUETES DE CIGRONS
La tercera recepta que hem preparat en el projecte de cuina ha sigut croquetes de cigrons que han agradat bastant a tot la classe.   

Ingredients:
  1. 800 gr de cigrons cuits
  2. 200 gr de ceba
  3. 4 ous
  4. pa ratllat
  5. sal i pebre
  6. oli d'oliva 
  7. un gra d'all
Elaboració:
  1. Es fa una massa aixafant els cigrons amb una forquilla.
  2. Es pica la ceba i es sofregeix fins que estigui molt tendre.
  3. Tallem i hi afegim un gra d'all a la paella.
  4. Es barreja el sofregit de la paella amb els cigrons i es fan croquetes amb la massa.
  5. Per arrebossar posem el pa ratllat  en un plat i en un altre l'ou batut.
  6. S'arrebossen les croquetes amb l'ou  i el pa ratllat, seguidament les fregim amb força oli a la paella.





Els cigrons: Son originaris de sud-est de Turquia i van passar a la zona del Mediterrani i a Europa,  després a Àfrica, Amèrica i Austràlia.Es cultiven des de la prehistoria, ja es menjaven a l'antic Egipte, a Grècia i a Roma.Tot i ser rics en proteïna, un 19%, els cigrons s’han de complementar amb cereals integrals per millorar el seu perfil nutritiu De fet, la unió de llegums i cereals té el mateix valor proteic que la carn.




                                   
                                      BON PROFIT!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada