divendres, 28 d’octubre del 2016

PINXO DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB FIGUES


Aquests dies ens ha tocat presentar i fer una recepta per la classe. És una recepta fàcil i no estàvem molt nerviosos. És un plat que et pot treure d'un compromís i així ho vam demostrar. Esperem que us agradi.

La figa és una fruita que bé de la figuera. Té una forma més o menys de pera, que pot mesurar de 3 a 8 cm de llarg.
La pell és verdosa, morada o negra, segons les varietats. Es fan en dos moments de l'any: als volts de Sant Joan i la tardor. Ha format part de la dieta mediterrània des de fa molt de temps.

INGREDIENTS PER LA BRANDADA:

          -2 patates
          -150 g de bacallà esqueixat
          -75 ml de nata líquida
          -Mitja ceba
          -Oli i sal

INGREDIENTS PER ALS PINXOS:            

          -4 torrades de pa.
          -1 figa
          -Ratlladura de llimona
          -Flor de sal
          -Oli d'oliva verge extra
          -Flor d'alfàbrega (opcional)

ELABORACIÓ:





Per a la brandada rentem les patates i les posem al microones en un plat amb una mica d’aigua, durant uns 10 minut, (al final nosaltres les hi vam posar 20 minuts).
 
Quan estiguin llestes les pelem, les tallem a daus i les reservem. Després, agafem la ceba, la tallem a trossets petits i la saltegem durant uns minuts en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva. Hi posem el bacallà dessalat i esmicolat, i ho cuinem durant 10 minuts més. Afegim les patates i ho remenem, i amb l’ajuda d’una forquilla ho anem xafant. A continuació hi tirem la nata líquida, ho salpebrem i ho cuinem durant 10 minuts fins obtenir un puré (es pot passar per la batedora per obtenir una textura més fina).




 Per als pinxos posem sobre les torrades la brandada de bacallà, i hi ratllem una mica de pela de llimona.
Al damunt hi col·loquem un tall de figa i una tija en flor d’alfàbrega (opcional), i ho acabem amb unes gotes d’oli i una mica de flor de sal.






 

 

 

 

OPINIÓ:

És un plat que és molt bo com a un entrant i no és gents difícil. Nosaltres hi treuriem la ratlladura de llimona, ja que queda inclús més bo.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada