dimecres, 5 de desembre del 2018

ALL I OLI DE CODONY:

Som el grup de l'Alexia, Maria i Helena i vam decidir fer aquesta recepta, la condició era fer una recepta de tardor, aquesta ho és.
Ingredients (4 persones):

2 codony
mitja poma
2 o 4 grans d'all
200 ml d'oli d'oliva
una llesca de pa poc torrat

un ou
un bon pessic de sal
unes gotes de vinagre


Elaboració:

L'allioli de codony és una salsa molt espessa de color groguenc molt adequat per complementar carns i que es menja molt bé escampat sobre una bona llesca gruixuda de pa torrat.
Al Berguedà es menja des de que es comencen a collir els codonys fins que s'acaba la temporada; o fins que s'acaben els codonys del rebost. Per tant es una salsa de tardor i hivern, contundent i singular per que es una barreja de gustos: la dolçor del codony i la contundència de l'all i l'oli d'oliva, barrejat amb uns altres ingredients com son, poma, el pa torrat , un bon pessic de sal, un ou i unes gotes de vinagre.
La part més laboriosa es la de pelar bé els codonys que s'han de bullir (també es poden pelar després de bullits). Un cop freds i ben escorreguts, es barregen els altres ingredients: pa torrat , ou, poma, sal i uns quants grans d'all. Es tritura tot, amb la mà de morter o si ho voleu amb un tur-mix al mateix temps que s'hi va afegint l'oli d'oliva amb el bric petit del setrill. 

Aquesta ha sigut la nostra segona recepta. Hem triat aquesta recepta perquè vam pensar que els codonys són molt de tardor!
Helena, Alexia i Maria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada